seara de rugăciune

Seara de Rugăciune

Dinamica pentru seara de rugăciune la Biserica Baptistă Speranța

O metodă simplă de Rugăciune, care este un mod de a avea o întâlnire cu Dumnezeu, prin Scriptură, este prin a lua în mod normal un anumit pasaj din Scriptură pentru rugăciune.

Pasul 1: Citire

Cineva citește textul de două sau trei ori cu voce tare, timp în care ne intrebăm: Ce spune textul? În primul rând, la nivelul cel mai de bază, ne întrebăm: Ce se întâmplă în acest pasaj din Evanghelie? Care este contextul. Cine vorbeste?, Când?, De ce? , Pentru ce?, Unde?

Pe rând spunem in cel mult 5 propoziții ce idee din pasaj ne atrage atenția

Pasul 2: Meditație

Ce îmi spune mie Dumnezeu prin acest text? În acest moment veți vedea dacă există ceva ce Dumnezeu vrea să-ți spună prin acest pasaj. Aproape întotdeauna se poate referi la un eveniment sau experiență din viața ta.

Și pe rând verbalizăm în cel mult 10 propoziții cum ne vorberște Dumnezeu prin Scriptură.

Pasul 3: Rugăciune

Ne gândim: Ce vrea să ne spună Dumnezeu cu acest text? În urma meditației asupra acestui pasaj, ne rugăm pe rând și scurt pentru noi și pentru alții, ca să învățăm lecțile descoperite în Scriptură.

Pasul 4: Acțiune

Ce să fac, ca urmare a rugăciunii? În cele din urmă, se acționează. Rugăciunea trebuie să ne incurajeze să acționăm, dar acest lucru înseamnă doar a fi mai plin de compasiune și credincios.
Impartașim pe rând în cel mult 5 propoziții la care acțiune specifică ne îndeamna pasajul citit și asupra căruia am meditat. Iar după aceea ne rugăm ca să finalizăm întâlnirea.

În fiecare miercuri de la ora 18:00 la 19:00.